Zdraví nepodléhá módním trendům, aneb jak si vytvořit pohodlný, stylový a zdravý šatník

 

Přiznejme si, že móda nás občas nutí dělat bláznivé věci. Těsné oblečení může vypadat dobře na Instagramu, ale ve skutečném světě nás může občas přivést na pokraj zoufalství – a bohužel, také ke zdravotním problémům. Pojďme se podívat, proč těsné oblečení může škodit našemu zdraví, jak se tomu vyhnout a jak si vytvořit pohodlný, ale stále stylový šatník.

"Léta v businessu mi zanechaly bolavá záda z upnutých sak, křečové žíly z častého chození na podpatcích, rozhozený střevní systém ani ne tak ze stresu, ale z úzkých sukní a šatů. Bohužel po dětech můj pas už nebyl to co býval, takže přišlo na řadu stahovací prádlo a jiné vychytávky. Elegance zůstala u mě na prvním místě, ale zjistila jsem, že to jde i s pohodlnými střihy. Volnost pohybu a mého těla je teď na prvním místě", stěžuje si Kateřina, vrcholová manažerka v bankovnictví.

 

iStock-1494382732

Proč těsné oblečení není dobré pro naše zdraví?

Možná se zdá, že pár milimetrů navíc nebo úzký střih nemohou mít zásadní vliv na naše zdraví, ale opak je pravdou. Těsné oblečení může způsobit celou řadu problémů:

Krevní oběh pod tlakem: Upnuté džíny nebo příliš těsná podprsenka mohou doslova zastavit krevní oběh. To vede nejen k nepohodlí, ale může také způsobit vážné problémy, jako jsou křečové žíly nebo dokonce krevní sraženiny.

Trávení pod stresem: Jakýkoli oděv, který stlačuje pas nebo břicho, může způsobit problémy s trávením. Pásky, korzety nebo upnuté šaty mohou přispět k pálení žáhy nebo pocitu nafouknutí. A kdo z nás chce prožít odpoledne na poradě s pocitem, že jsme snědly tři kilogramy fazolí?

Problémy s pokožkou: Těsné a neprodyšné oblečení může způsobit podráždění, vyrážky nebo dokonce plísňové infekce. Může to začít jako malá svědivá skvrna, ale brzy zjistíte, že strkáte prsty tam, kde by neměly být.

Dýchací potíže: Stahovací podprsenky nebo topy mohou zkomplikovat dýchání. Pocit, že se nemůžete nadechnout, není jen nepříjemný – může to mít dopad na váš celkový pocit energie a soustředění během dne.

Jak se těmto problémům vyhnout?

Teď, když víme, proč těsné oblečení může škodit, pojďme si říct, jak se těmto nepříjemnostem vyhnout a stále vypadat skvěle.

Najděte svůj ideální střih: Každá ženská postava je jiná a hlavně s přibývající věkem se to často mění. Najděte nebo si nechte doporučit střihy, které právě pro váš typ postavy budou ideální. 

Zaměřte se na správnou velikost: Místo honby za číslem na štítku se zaměřte na to, jak se v oblečení cítíte. Je to těžké, ale jakmile najdete svůj styl, budete vypadat a cítit se lépe.

Upřednostněte prodyšné materiály: Přírodní tkaniny jako bavlna, len nebo vlna jsou vašimi přáteli. Jsou prodyšné a sníží riziko podráždění pokožky.

Noste elastické prvky: Elastické pasy a manžety mohou poskytnout podporu bez pocitu stísněnosti. Navíc se skvěle hodí k vašemu oblíbenému pohodlnému tričku.

Naučte se vrstvit: Namísto jedné těsné vrstvy zkuste vrstvení. Pohodlné a volné vrstvy mohou vypadat elegantně, a přitom se cítíte pohodlně po celý den.

IMG_5201

Jak vytvořit pohodlný a stylový šatník?

Styl a pohodlí mohou jít ruku v ruce. Zde je pár tipů, jak se cítit skvěle a vypadat fantasticky:

Investujte do základních Kousků: Klasické kousky, které nikdy nevyjdou z módy, jako jsou džíny ve správné velikosti, bílé tričko nebo elegantní kabát nebo pléd, jsou klíčem k úspěchu. Tyto položky snadno kombinujete s čímkoli, co máte ve skříni.

Použijte akcenty: Vzít pohodlný outfit a dodat mu šmrnc můžete snadno pomocí doplňků – výrazné náušnice, brýle, stylová kabelka nebo opět pléd či šátek mohou udělat divy.

Experimentujte s barvami a vzory: Nemusíte se držet nudných barev jen proto, že hledáte pohodlí. Odvážné barvy a vzory mohou dodat vašemu outfitu energii, a zároveň se budete cítit pohodlně.

Hledejte nové střihy: Volnější střihy mohou být stále velmi lichotivé. Vyzkoušejte šaty s áčkovým střihem, široké kalhoty nebo oversized topy, saka – všechny tyto kousky vám dají prostor k pohybu a přitom vypadají skvěle. Samozřejmě je ideální variantou právě třeba módní pléd nebo šál.

Naše tipy:

1. Místo saka - pléd od my.pled: Ne každý má ideální postavu v rozložení ramen, prsou a pasu, aby mu seděly pohodlně saka konfekčních velikostí. Toto krásně můžete vyřešit elegantním plédem, ve kterém budete volná, v teple a více ženská než v panském střihu saka. A co víc? Nemačká to košili.

cervena

2. Místo kostýmu - Elegantní set od my.pled: Kostým je nadčasový, ale je i naše postava nadčasová? Bohužel není. my.pled set má oversize horní díl a ten schová prsa, široká ramena i bříško. A spodní kalhoty jsou z čast na gumu, takže respektují i vaše bříško (pod třeba trpíte nadýmáním či vodnatostí). Materiál je volný a zlehka elastický, takže se vždy přizpusobí.

098A3653

Móda by neměla být utrpením, ale oslavou vaší osobnosti a jedinečnosti. Pamatujte, že krása vychází z pohodlí a sebevědomí. Takže až budete příště stát před skříní, vzpomeňte si, že zdraví opravdu nepodléhá módním trendům. Najděte si svůj styl, který vám nejen sluší, ale také vám umožní dýchat, pohybovat se a cítit se skvěle.

Kolekci módy zaměřenou nejen na styl, ale i na zdraví a pohodlí, najdete u nás v my.pled Navštivte www.mypled.com a zjistěte více o tom, jak si vytvořit šatník, který vás bude podporovat ve všech směrech – fyzicky, psychicky i stylově!